1. Introductie

Hallo coach,

Je werkt met de PID360® internetapplicatie. De instructies in het menu hieronder geven je alle nodige informatie voor een flitsende start en een optimaal product gebruik. 

Als coach kost het je ongeveer één uur om alle gegevens in te voeren en jezelf wegwijs te maken. Wekelijks ben je gemiddeld 15-30 minuten kwijt aan het invoeren (of bekijken) van gegevens (zoals het uploaden van bestanden, het bijwerken van de agenda en het versturen van scans). Een gecoachte is per week gemiddeld 15-30 minuten kwijt aan het inloggen, invullen van vragen en bekijken van berichten, bestanden en agendapunten.  

Heel veel succes en vooral ook heel veel plezier met deze internetapplicatie ter ondersteuning van jouw maatwerk benadering! 

2. Opstarttips

 • Mail of vertel jouw medecoaches en de individuen die je/jullie gaan coachen van te voren dat er binnenkort gewerkt gaat worden met PID360.com. Mail/vertel ook waarom er mee gewerkt gaat worden en dat er binnenkort een uitnodiging per mail zal volgen om je aan te melden.
 • Log in na het ontvangen van je welkomst e-mail (is deze al opgesteld?)
 • Klik rechts boven in het hoofdmenu op het wereldbol icoontje. Vink aan in welke taal je de internet applicatie wilt; Engels of Nederlands
 • Klik vervolgens in het hoofdmenu op jouw naam. Je kunt hier je profiel wijzigen. Vul je gegevens in, pas je wachtwoord eventueel aan en upload een leuke pasfoto van jezelf
 • Customize jouw teamomgeving door een logo en teamfoto toe te voegen en kies voor een lay-out in jou kleuren (momenteel in constructie)
 • Voeg mede coaches en individuen die door jou/jullie gecoacht gaan worden toe door....(hoe werkt dit voor de coach?)
 • Bepaal welke cirkels (scans) je wanneer wilt gaan gebruiken. Maak hier een plan voor (i.o.m. de coördinator van het systeem) en voeg dit toe aan je jaarplanning/agenda. Klik op cirkels aanpassen in het hoofdmenu om te kijken welke cirkels er beschikbaar zijn.
 • Hier krijg je ook de mogelijkheid om de diverse cirkels/vragen aan te passen naar eigen wens. Zorg dat je dit doet voordat je begint aan het aanmaken/versturen van vragenlijsten.   
 • Als je al het voorgaande hebt gedaan en iedereen heeft ingelogd dan kan je als coach actief starten met het ontwikkelen van de individuen die jij coacht. Om te kijken of iedereen heeft ingelogd en zijn/haar profiel heeft ingevuld, klik op mijn teams in het hoofdmenu. Onder mijn teamleden zie je de diverse individuen in jouw team. Klik op een bepaald individu en er verschijnt een pop-up met alle gegevens over dit individu; waaronder de laatste inlog datum.  
 • Klik op berichten in het hoofdmenu om iedereen een welkomst bericht te sturen. Klik op nieuw bericht.
 • Koppel reeds opgestelde bestanden voorafgaand het gebruik van PID360.com aan de diverse individuen in jouw team. Klik op berichten in het hoofdmenu, maak een nieuw bericht met een heldere titel (bijvoorbeeld: portfolio - naam gecoachte - tot datum). Klik onderaan op bijlage toevoegen en klik op bestand kiezen voor de juiste Excel, Video of Word bestanden (van jouw desktop) die je wilt koppelen aan deze specifieke gebruiker.

3. Essentie van persoonlijke ontwikkeling

 • Houd als coach met iedere gecoachte een intake/introductie gesprek voor aanvang van het coachtraject. Klik hier voor onze suggesties ten behoeve van een goed intake gesprek.
 • Verstuur periodiek (a.d.h.v. je jaarplanning) scans/vragenlijsten naar de individuen die jij coacht. Doe dit om ze verantwoordelijk te maken voor hun eigen ontwikkeling, om meer inzicht te krijgen over wie en wat ze zijn en tenslotte om inhoudelijke dialoog te creëren tussen coach en gecoachte. . Klik hier voor onze suggesties over hoe om te gaan met vaardigheid scans, gedrag scans en proces scans.    
 • Zorg te allen tijde voor een vertaling (naar de praktij) of een follow-up a.d.h.v. vragenlijsten die je als coach door een gecoachte laat invullen. Een vragenlijst is een middel en geen doel op zich.