INTRODUCTIE

Je werkt met de PID360.com internetapplicatie en je hebt een akkoord gegeven op de algemene voorwaarden direct bij de 1ste keer inloggen. De instructies hieronder geven je alle nodige informatie voor een flitsende start en een optimaal product gebruik. Als gebruiker ben je (afhankelijk van hoe je coach het product gebruikt) per week ongeveer 10-15 minuten kwijt aan het inloggen, invullen van vragen en bekijken van berichten en agendapunten. Heel veel succes en vooral ook heel veel plezier met deze internetapplicatie ter ondersteuning van jouw ontwikkeling!

INLOGGEN

Om PID360.com te kunnen gebruiken ontvang je per mail een uitnodiging van je coach met daarbij je inloggegevens. Deze inloggegevens en je persoonlijke gegevens kun je aanpassen. Klik hiervoor in het hoofdmenu op jouw naam. Bewaar je inloggegevens goed! Mocht je het wachtwoord zijn kwijtgeraakt of niet meer kunnen inloggen volg dan de procedure die staat bij ‘wachtwoord vergeten?’ op www.pid360.com.

KALENDER

Je coach maakt agendapunten aan. Zorg dat je zelf op de hoogte bent wanneer welke activiteit plaatsvindt. Je kunt klikken op een agendapunt. Dan zie je de inhoud. Je kunt ook jezelf afwezig/aanwezig melden voor een bepaalde activiteit. Zodoende weet de coach altijd of je het agendapunt gelezen hebt. Zelf kan je geen nieuwe agenda punten aanmaken. Dat doen alleen je coaches.

BERICHTEN

Indien er een bericht voor je is kan je dit hier lezen en staat er in het rood een cijfer van het aantal ongelezen berichten. Je kunt ook naar andere gebruikers een bericht sturen en indien gewenst een bestand uploaden. Het is eigenlijk een soort forum of blog. Als je een bericht hebt, ontvang je tevens een e-mail die je hieraan helpt herinneren. Op die mail hoef je verder niet reageren. Als je erop klikt dan log je in op PID360.com. In de berichten service staat links in het menu een knop met bestanden. Hier worden alle bestanden die aan jou zijn toegewezen opgeslagen. Bestanden dien je eerst te downloaden alvorens je ze kunt openen.

INZICHT CIRKELS 

Onder de knop Mijn ID  tref je diverse cirkels die jouw coach specifiek voor jou heeft samengesteld. Je kunt door je coach vragen opgestuurd krijgen die je vervolgens moet invullen. Indien je vragen beantwoord dan vult jouw cirkel zich. Indien je een nieuwe vragenlijst krijgt opgestuurd weet je dit doordat er rechtsboven in het kader een vraag staat waar je op kunt klikken. Nu (of als er geen vragenlijst is verzonden) staat daar: er is nog geen vraag aan je toegewezen. Ook rechts onder kan je nog zien of er voor jou openstaande vragen zijn. Zorg dat je de vragen invult voordat de deadline is verstreken. Je hoeft de vragen niet allemaal in één keer te beantwoorden. Je kunt elke keer net zoveel vragen beantwoorden als dat jou uitkomt. Ook je coach(es) kunnen in sommige gevallen vragen over jou beantwoorden. Je ziet de scores van jou en die van je coach(es) beide verschijnen in de cirkel. Dit is een momentopname. Aan de hand van elke vragenlijst is het raadzaam een afspraak met je coach(es) in te plannen om het over de scores te gaan hebben. Je kunt ook onder de cirkel een reactie invullen of reageren of feedback van je coach.  

POP

Dit is je persoonlijke ontwikkelplan. Ook deze cirkel is te vinden als je klikt op de knop Mijn ID. Deze cirkel werkt net iets anders dan de andere cirkels. De POP kan je te allen tijde aanpassen. Er hoeft niet elke keer een nieuwe vragenlijst te worden opgestuurd zoals het geval is bij andere cirkels.  
Hier kun je opmerkingen plaatsen die te maken hebben met jouw persoonlijke ontwikkeling. Indien er door jou aanpassingen worden gedaan ontvangt de coach automatisch een bericht. Indien de coach aanpassingen doet ontvang jij automatisch bericht.

 

STD

Deze cirkel gaat over de gedragsvoorkeuren van jou en je teamgenoten en staat onder het cirkel overzicht bij Mijn Teams. Net zoals bij de Proces Cirkel staan deze niet onder de knop van Mijn ID omdat ze van toepassing zijn op het hele team en niet specifiek op jou alleen. Klik op de specifieke codes in deze cirkel en je lees meer over deze code en op wie het van toepassing is. Zo krijg je zowel inzicht in jezelf als in de mensen om je heen.   

PROCES

Ook deze cirkel staat net zoals de STD cirkel in het overzicht bij Mijn Teams. Deze cirkel geeft jou, de andere gecoachte en de coach(es) inzicht in het teamproces. De score bepaalt het succes van het team. De score die in de cirkel uitslaat is het gemiddelde van alle gecoachte individuen versus het gemiddelde van alle coaches. Hoe hoger de scores, hoe beter het gaat!